Valţul rozelor

8 decembrie 2009Alexandru Macedonski

Valţul rozelor

Pe verdea margine de şanţ
Creştea măceşul singuratic,
Dar vântul serii nebunatic
Pofti-ntr-o zi pe flori la danţ.
Întâi pătrunse printre foi,
Şi le şopti cu voce lină,
De dorul lui le spuse apoi,
Şi suspină - cum se suspină.

Albeaţa lor de trandafiri
Zâmbind prin roua primăverei,
La mângâierile-adierei
A tresărit cu dulci simţiri.
Păreau năluci de carnaval
Cum se mişcau catifelate,
Gătite toate-n rochi de bal,
De vântul serii sărutate.

Scăldate-n razele de sus,
Muiate în argintul lunei,
S-au dat in braţele minciunei.
Şi rând pe rând în vânt s-au dus.
Iar vântul dulce le şoptea,
Luându-le pe fiecare,
Ş-un valţ nebun se învârtea,
Un valţ - din ce in ce mai tare.

3 comentarii:

Simona Morar spunea...

frumoase aceste poezii cantate de dumneavoastra, va admir mult si va stimez si mai mult, Imi pare rau ca nu pot sa va ascult live, dar 70 lei pretul unui bilet...
Am sa cumpar cateva cd-uri de banii acestia si am sa va ascult tot timpul.
Sanatate multa si ani cati mai multi sa aveti!

maria spunea...

DOMNULE TUDOR GHEORGHE SA STITI CA ODATA, DEMULT AM FOST GELOASA EU SI FRATELE MEU, ATUNCI CAND TATA DUMNEYEU SA-L ODIHNEASCA,VENEA DE LA SERVICIU SI NE SPUNEA MEREU CA EL TINE LA BAIETII LUI CA LA OCHII DIN CAP.EU SI FRATELE MEU PLANGEAM DE CIUDA CA TATA IUBEA ALTI COPII .APOI AU TRECUT ANII SI AM VAZUT CA TATAL MEU AVEA DREPTATE PRINTRE BAIETII LUI ERATI SI DUMNEAVOASTRA BAIATUL TATII TUDORICA .VA ASCULTAM CANTECELE CU MARE DRAG ASA CUM VA ASULTA SI TATA IMPREUNA CU TOTI COLEGII DUMNEAVOASTRA DE LA SCOALA DE OFITERI IN REZERVA( ASA CUM ERA ATUNCI) .SUNT FATA DOMNULUI PLUTONIER MAJOR MANOLE CONSTANTIN DE LA BACAU ORASUL IN CARE ATI SATISFACUT STAGIUL MILITAR .FRATELE MEU V-A DAT UN TELEFON DE ZIUA DUMNEAVOASTRA ACUM 2-3 ANI A INREGISTRAT CONVORBIREA CA PE CEVA DE FOARTE MARE VALOARE SI MI-A DAT SI MIE SA ASCULT .AM AVUT O EMOTIE FOARTE MARE CA L-ATI TINUT MINTE PE TATA .FRATELE MEU LOCUIESTE LA ROSIORI DE VEDE TELEORMAN .VA DORIM NUMAI SANATATE SA TRAITI MULTI ANI SA NE INCANTATI CU MELODIILE DUMNEAVOASTRA DE VALOARE UNICA .CU MULT DRAG MARIA FLOREA SI MANOLE SPIRIDON.

Mihai spunea...

Ma bucur sa aud ca l-ati cunoscut pe bunicul meu. Se pare ca lumea este atat de mica...si totusi cateodata nu putem afla mai multe, din diverse motive.
Cred ca toata lumea va este recunoscatoare pentru ceea ce transmiteti prin muzica si este minunat ca valorile romanesti sunt apreciate.
Cu stima,
Anca Manole