Tudor Gheorghe: program spectacole şi turnee

17 februarie 2009

Anul trecut, în 2008, Tudor Gheorghe a fost prezent pe toate scenele importante din ţară, oferind publicului nu mai puţin de patru spectacole cu teme diferite, în premieră absolută: “La margine de imperii”, “Serenada din trecut”, “Omul din La Mancha” şi “Taina cuvintelor”.
Anul acesta Tudor Gheorghe va ajunge din nou prin marile oraşe ale ţării, pentru a prezenta adevărate lecţii celor care iubesc limba română în expresia ei cea mai înaltă: poezia românească, de la începuturi până în prezent.
Turneul naţional va cuprinde 20 de oraşe şi va oferi tuturor un regal muzical de excepţie prin “Taina cuvintelor”, spectacol ce a avut un succes deosebit în cadrul Festivalului Artelor ce a avut loc in luna noiembrie a anului trecut, când artistul Tudor Gheorghe a primit trofeul “Biletul de Aur”, pentru succesul înregistrat de-a lungul întregii sale activităţi sale profesionale (peste 1.000.000 bilete vândute), trofeu pe care l-au mai primit Florin Piersic, Radu Beligan şi Ştefan Iordache (premiat post mortem).

"Taina cuvintelor" este de fapt un spectacol de antologie a poeziei româneşti, pe parcursul căruia artistul şi omul de cultură Tudor Gheorghe urmăreşte într-o manieră originală istoria evoluţiei limbii romane de la începuturi şi până în prezent, de la Dosoftei şi Varlaam, Miron Costin, Costache Conachi, fraţii Văcăreşti, Cezar Bolliac, Alecsandri până la poezia modernă, la Blaga, Arghezi şi Ion Barbu.
Din acest turneu, au mai rămas de susţinut spectacole în următoarele oraşe:
18 februarie – Lugoj,
19 februarie – Resita
21 februarie – Târgu-Jiu,
23 februarie – Craiova.

_____________________________________________________
Tudor Gheorghe pregăteşte pentru această primăvară spectacolul "Mahalaua Mon Amour", un spectacol cu cântece lăutăreşti în interpretarea sa, întotdeauna originală.
Spectacolul va cuprinde piese din repertoriul celor mai valoroşi interpreti ai muzicii lăutăreşti vechi, precum : Anton Pan, Zavaidoc, Fărămiţă Lambru, Romica Puceanu şi Dona Siminică.

Spectacolul `Mahalaua Mon Amour` va fi prezentat de Tudor Gheorghe într-un turneu naţional, care va ajunge şi la Sala Palatului din Bucureşti pe data de 8 aprilie.

Biletele pentru concertul "Mahalaua Mon Amour" din capitală urmează a fi puse în vânzare în curând...

0 comentarii: